Nahlásit problém
Chuť: | Dobré (2x) | |
Zdraví: | Zdraví škodlivé | |
Obsah: |
3%
|
wasabi prášek |
Původ: | Česko | |
Objem: | 220ml | |
Cena: | 42Kč |
E102 | 4 | Tartrazin ( potravinářská žluť )E102 - Tartrazin ( potravinářská žluť )Stupeň škodlivosti: 4 Vyrábí se synteticky z uhelného dehtu. Požívá se jako žluté barvivo. Způsobuje nejvíce alergických reakcí ze všech barviv. Migrénu, svědění, sennou rýmu, hyperaktivitu u dětí, astma, může způsobovat kožní nádory. V některých zemích je zakázána. |
E133 | 5 | Brilantní modř FCF ( potravinářská modř )E133 - Brilantní modř FCF ( potravinářská modř )Stupeň škodlivosti: 5 Vyrábí se synteticky z uhelného dehtu. Požívá se jako modré barvivo. Způsobuje alergické reakce, astma, hyperaktivitu u dětí, podezření na rakovinotvorné účinky. |
E140 | 0 | Chlorofyly a chlorofyliny |
E202 | 3 | Sorban draselný( Sorbát draselný )E202 - Sorban draselný( Sorbát draselný )Stupeň škodlivosti: 3 Vyrábí se z ropných derivátů a používá se jako konzervant a zabraňuje tvorbě plísní a kvasinek. Ve většině případů nemá nežádoucí účinky, u někoho se ale může projevit alergická reakce (např. vyrážka na kůži). |
E223 | 5 | Disiřičitan sodný ( Pyrosiřičitan sodný )E223 - Disiřičitan sodný ( Pyrosiřičitan sodný )Stupeň škodlivosti: 5 Vyrábí se chemicky z oxidu siřičitého. Používá se jako konzervant a antioxidant např. do vína nebo sušeného ovoce proti plísním. V potravinách ničí vitamín B1. Může způsobovat alergické reakce, astma, bolesti hlavy, průjem, nevolnosti. |
E330 | 0 | Kyselina citronováE330 - Kyselina citronováStupeň škodlivosti: 0 Získává se přírodní cestou z citrusů nebo průmyslovou výrobou z melasy nebo kukuřičného škrobu. Používá se jako regulátor kyselosti a konzervant, protože zabraňuje množení plísní a bakterií. Látka je bezpečná i pro děti. |
E385 | 3 | Ethylendiamintetraacetát vápenato-disodný |
E412 | 0 | Guma guarE412 - Guma guarStupeň škodlivosti: 0 Je přírodní vláknina ze semene rostliny Cyamopsis Tetragonoloba a používá se jako stabilizátor a zahušťovadlo. Nemá nežádoucí účinky na lidské zdraví, spíše jakožto vláknina je zdraví prospěšná. |
E415 | 2 | XanthanE415 - XanthanStupeň škodlivosti: 2 Vyrábí se z kukuřice nebo sóji. Používá se jako zahušťovadlo, stabilizátor a látka zlepšující chuť. Bez nežádoucích účinků. |
E-index: 200
Barva je opravdu odporná, chuť jako zahuštěná majonéza s lehkým aroma wasabi. Nevidím jediný důvod proč by si tohle chtěl někdo mazat na chleba. Obsah eček je opravdu děsivý, skončila po ochutnání v koši.