Přidat potravinu
nebo Vytvořit nový účet





Nahlásit problém

Upravit stránku
Autor: kudykam

Majolka Wasabi

Boneco - ochucená majonéza

Chuť:
Dobré (2x)
Zdraví:
Zdraví škodlivé
Obsah:
3%
wasabi prášek
Původ: Česko  
Objem: 220ml  
Cena: 42Kč  
EAN: 8595008720194
reklama





Pozor! Po odeslání již nelze hodnocení upravit nebo odstranit. Hlasovat je možné pouze jednou!


Hodnocení chuti od 1 uživatelů

  1. kudykam Barva je opravdu odporná, chuť jako zahuštěná majonéza s lehkým aroma wasabi. Nevidím jediný důvod proč by si tohle chtěl někdo mazat na chleba. Obsah eček je opravdu děsivý, skončila po ochutnání v koši.

  • 1

Obsah eček

E1024Tartrazin ( potravinářská žluť )

E102 - Tartrazin ( potravinářská žluť )

Stupeň škodlivosti: 4

Vyrábí se synteticky z uhelného dehtu.

Požívá se jako žluté barvivo.

Způsobuje nejvíce alergických reakcí ze všech barviv. Migrénu, svědění, sennou rýmu, hyperaktivitu u dětí, astma, může způsobovat kožní nádory. V některých zemích je zakázána.

E1335Brilantní modř FCF ( potravinářská modř )

E133 - Brilantní modř FCF ( potravinářská modř )

Stupeň škodlivosti: 5

Vyrábí se synteticky z uhelného dehtu.

Požívá se jako modré barvivo.

Způsobuje alergické reakce, astma, hyperaktivitu u dětí, podezření na rakovinotvorné účinky.

E1400Chlorofyly a chlorofyliny
E2023Sorban draselný( Sorbát draselný )

E202 - Sorban draselný( Sorbát draselný )

Stupeň škodlivosti: 3

Vyrábí se z ropných derivátů a používá se jako konzervant a zabraňuje tvorbě plísní a kvasinek.

Ve většině případů nemá nežádoucí účinky, u někoho se ale může projevit alergická reakce (např. vyrážka na kůži).

E2235Disiřičitan sodný ( Pyrosiřičitan sodný )

E223 - Disiřičitan sodný ( Pyrosiřičitan sodný )

Stupeň škodlivosti: 5

Vyrábí se chemicky z oxidu siřičitého.

Používá se jako konzervant a antioxidant např. do vína nebo sušeného ovoce proti plísním.

V potravinách ničí vitamín B1. Může způsobovat alergické reakce, astma, bolesti hlavy, průjem, nevolnosti.

E3300Kyselina citronová

E330 - Kyselina citronová

Stupeň škodlivosti: 0

Získává se přírodní cestou z citrusů nebo průmyslovou výrobou z melasy nebo kukuřičného škrobu.

Používá se jako regulátor kyselosti a konzervant, protože zabraňuje množení plísní a bakterií. Látka je bezpečná i pro děti.

E3853Ethylendiamintetraacetát vápenato-disodný
E4120Guma guar

E412 - Guma guar

Stupeň škodlivosti: 0

Je přírodní vláknina ze semene rostliny Cyamopsis Tetragonoloba a používá se jako stabilizátor a zahušťovadlo.

Nemá nežádoucí účinky na lidské zdraví, spíše jakožto vláknina je zdraví prospěšná.

E4152Xanthan

E415 - Xanthan

Stupeň škodlivosti: 2

Vyrábí se z kukuřice nebo sóji.

Používá se jako zahušťovadlo, stabilizátor a látka zlepšující chuť.

Bez nežádoucích účinků.

E-index: 200

Ochutnávač.cz - hodnocení potravin z českých supermarketů