Nahlásit problém
Chuť: | Velmi dobré (1x) | |
Zdraví: | Zdraví škodlivé | |
Původ: | Česko | |
Objem: | 220ml | |
Cena: | 37Kč |
E1422 | 2 | Acetylovaný zesíťovaný adipan škrobu |
E202 | 3 | Sorban draselný( Sorbát draselný )E202 - Sorban draselný( Sorbát draselný )Stupeň škodlivosti: 3 Vyrábí se z ropných derivátů a používá se jako konzervant a zabraňuje tvorbě plísní a kvasinek. Ve většině případů nemá nežádoucí účinky, u někoho se ale může projevit alergická reakce (např. vyrážka na kůži). |
E385 | 3 | Ethylendiamintetraacetát vápenato-disodný |
E412 | 0 | Guma guarE412 - Guma guarStupeň škodlivosti: 0 Je přírodní vláknina ze semene rostliny Cyamopsis Tetragonoloba a používá se jako stabilizátor a zahušťovadlo. Nemá nežádoucí účinky na lidské zdraví, spíše jakožto vláknina je zdraví prospěšná. |
E415 | 2 | XanthanE415 - XanthanStupeň škodlivosti: 2 Vyrábí se z kukuřice nebo sóji. Používá se jako zahušťovadlo, stabilizátor a látka zlepšující chuť. Bez nežádoucích účinků. |
E621 | 5 | L- glutaman / glutamát sodnýE621 - L- glutaman / glutamát sodnýStupeň škodlivosti: 5 Vyrábí se štěpením rostlinných bílkovin např. soji nebo fermentací škrobu z brambor, melasy, cukrové řepy. Používá se jako dochucovadlo, dodává jídlu masovou chuť, běžně používané především v asijské kuchyni. Přidaná chuť má maskovat nízkou kvalitu potraviny. Glutaman sodný může být příčinnou bolesti hlavy, zánětů, přibírání na váze, bolesti svalů, poruch nervového systému, poruchy spánku, závratě, zvracení, bušení srdce, zhoršuje astma a migrény. Je také návykový. Obzvláště kojící ženy, děti a staří lidé by se měli glutamanu vyvarovat. |
E-index: 94
Opravdu výborná chuť ikdyž nikoliv tzatziků, ale spíš mi to připomíná kopr. Dobrá je v kombinaci s mozarrellou nebo navrdo vařenými vajíčky. Škoda jen toho glutamanu, nemusel by tam být...