Zapomeňte na sladké sirupy a smetanu. Tato káva je odpovědí na vaše prosby o něco lepšího než karamelové latte s ovesným mlékem. Jedna jednoduchá přísada promění ranní kávu v opravdový nektar bohů.
Banánová káva je lepší než verze s cukrem
Léto se sice chýlí ke konci, ale kdo řekl, že se nemůžete těšit na lahodné studené nápoje? Taková káva s banánem je skvělou volbou pro horké dny i jiné příležitosti. Místo sladkých přísad stačí zralé mražené ovoce, které přirozeně zahušťuje a dodává sladkost. Toto řešení je nejen zdravější, ale i praktické, protože tato káva chutná jako dezert, ale zároveň povzbuzuje a ochlazuje.
Banánová káva je přirozeně sladký dezert bez přidaného cukru.
Nápoj kombinuje povzbuzující účinek kofeinu a jemnou krémovou konzistenci banánu. Důležité je, že už nepotřebujete cukr ani smetanu, protože všechnu práci udělá zmrazené ovoce. Je to ideální volba pro druhou snídani v horkém dni nebo rychlý dezert po obědě. Můžete ho připravit s kravským i rostlinným mlékem, nebo dokonce úplně bez mléka. Nezapomeňte přidat několik kostek ledu, aby vznikla zmrzlá káva.
Ingredience:
- 1 zralý banán (zmražený na kousky),
- šálek espressa,
- 50 ml mléka (kravského nebo rostlinného),
- hrst kostek ledu.
Způsob přípravy:
- Banán vložte na 2-3 hodiny do mrazáku. Nejdříve ho ale nakrájejte na malé kousky.
- Zmražený banán dejte do mixéru nebo šlehače a nechte 5-10 minut, aby trochu změkla.
- Přidejte mléko a šlehejte asi 2-3 minuty, dokud hmota nebude hladká a vzdušná.
- Vložte kostky ledu (pokud chcete velmi ledový kávový nápoj) a banánovou směs do vysoké sklenice.
- Nalijte čerstvě uvařený espresso a promíchejte nebo nechte vrstvy, pokud chcete dosáhnout vizuálního efektu. Můžete přidat trochu šlehačky, aby káva vypadala jako v restauraci.
- Podávejte ihned, nejlépe s tlustou slámkou nebo lžičkou.
Pokud chcete vylepšit chuť a udělat banánovou kávu ještě lepší, přidejte arašídové máslo nebo kakao. Dobrým nápadem je také kardamon a skořice.