Přeskočit na obsah

Nejlepší pasta na sendviče. Překonává rybí a tvarohovo-sýrovou

Už vás nebaví sendviče se šunkou a sýrem? Je čas připravit pastu na sendviče, kterou si zamilují všichni členové domácnosti. Je nejen chutná, ale také výživná a sytá. Navíc je její příprava velmi jednoduchá. Představujeme vám recept na neobvyklou pastu na sendviče, která má vynikající chuť.

Pomazánka se sušenými rajčaty a slunečnicovými semínky je chutným vegetariánským doplňkem k pečivu.

Obsah:

  1. Nejlepší pomazánka na sendviče
  2. Proč jíst slunečnicová semínka?
  3. Pomazánka na sendviče ze slunečnicových semínek – recept

Nejlepší pasta na sendviče. Překonává rybí a tvarohovo-sýrovou

Nejlepší pasta na sendviče

Mezi pomazánkami na chléb, které se v českých domácnostech připravují nejčastěji, patří pasta z uzené makrely a vajec, tvaroh se zelenou cibulkou nebo avokádová pomazánka. Ve skutečnosti je však přísad vhodných k chlebu mnohem více. Pokud jste unaveni jednotvárností chutí a chcete připravit něco zcela nového a zároveň výživného, níže uvedený recept se vám určitě bude líbit. Pasta na sendviče ze slunečnicových semínek a sušených rajčat je přesně to, co potřebujete: je nejen chutná, ale také zdrojem bílkovin, mnoha vitamínů a minerálů.

Proč jíst slunečnicová semínka?

Pomazánka na sendviče ze slunečnicových semínek je skvělou volbou pro ty, kteří dbají na své zdraví a dobrou kondici, vedou aktivní životní styl a potřebují energii. Tato semínka jsou dobrým zdrojem rostlinných bílkovin – důležité složky pro růst a regeneraci tkání (100 gramů slunečnicových semínek obsahuje asi 20–21 gramů bílkovin) a také pro posílení imunitního systému. Slunečnicová semínka také obsahují:

  • prospěšné mono- a polynenasycené tuky, které podporují činnost srdce
  • vlákninu – reguluje hladinu cukru v krvi, zajišťuje pocit sytosti, zlepšuje trávení
  • vitamíny a minerály – vitamíny skupiny B, vitamín E, zinek, železo a mnoho dalších

Slunečnicová semínka jsou skvělým zpestřením jídelníčku, proto je dobré zařadit je do stravy jako svačinku.

Pomazánka ze slunečnicových semínek – recept

Pomazánka ze slunečnicových semínek se připravuje velmi rychle. Potřebujete jen několik snadno dostupných ingrediencí.

Ingredience

  • 4 sušená rajčata, bez tekutiny
  • 1 lžíce oleje ze sušených rajčat
  • 2 stroužky česneku
  • sůl, pepř podle chuti
  • podle chuti – zelená cibule nebo několik lístků bazalky

Nejlepší pasta na sendviče. Překonává rybí a tvarohovo-sýrovou

Postup přípravy:

1. Slunečnicová semínka zalijte studenou vodou a nechte 2 hodiny odstát, poté uvařte do měkka.

2. Přesuňte do nádoby, přidejte sušená rajčata a česnek prolisovaný přes lis.

3. Všechny ingredience rozmixujte ručním mixérem do hladka, přidejte nakrájenou jarní cibulku a dochuťte podle chuti. Podávejte na čerstvém chlebu.

Dobrou chuť!