Léto je období, které si spojujeme hlavně s ovocem. Proto stojí za to využít sezóny a upéct koláče, které nám umožní vychutnat si chuť těchto darů přírody. Místo tradičního jablečného koláče s jablky můžete použít broskve. Zjistěte, jak upéct chutný koláč s těmito plody.
Jablečný koláč se dá upéct nejen z jablek. Využijte sezónu broskví a připravte z nich chutnou náplň do koláče. Poradíme vám, jak na to a jak ovoce připravit, aby bylo pečivo chutné a mělo ideální strukturu. Je to jednodušší, než se může zdát. Stačí pár minut a máte připravený ideální dezert k odpolední kávě.
Jak připravit ovoce, aby byl koláč chutný? Na to je třeba pamatovat
Z sezónčního ovoce stojí za to připravit broskvový koláč. Aby však byl chutný, je třeba správně připravit náplň. Do těsta by se nemělo přidávat syrové ovoce, místo toho vyzkoušejte jednoduchý způsob, díky kterému broskve nepustí šťávu a jejich chuť bude výraznější.
Stačí nakrájet ovoce na kostičky a dusit je na mírném ohni. Poté, když změknou, je ochlaďte a smíchejte s práškovým želé. Díky tomu bude náplň hustší a práškové želé dodá ovoci sladkost. Nejlepší je použít produkt s příchutí broskve, pomeranče nebo citronu.
Jak připravit sušenky s broskvemi? Tento recept je jednoduchý a rychlý
Když už víte, jak připravit náplň, je dobré znát poměry, které je třeba použít, aby byla chutná. Budeme potřebovat 1,5 kg broskví a 1 balení broskvového želé. Kromě toho budeme k přípravě těsta potřebovat:
- 2,5 šálku pšeničné mouky,
- 3/4 šálku cukru,
- 3 žloutky,
- 1 kostku másla,
- 1 sáček vanilkového cukru,
- 1,5 čajové lžičky prášku do pečiva.
Přípravu dezertu začneme přípravou křehkého těsta. K tomu prosejeme mouku a prášek do pečiva do mísy. Přidáme žloutky, cukr, nakrájené máslo a vanilkový cukr. Zamícháme křehké těsto, rozdělíme ho na dvě části, zabalíme do fólie a dáme na půl hodiny do mrazáku.
Zatímco těsto chladne, připravte náplň podle předchozích pokynů. Poté vyložte plech pečícím papírem a polovinu těsta na něj rozložte. Na něj rozložte broskvovou náplň a na ni druhou polovinu těsta. Dobrým nápadem je těsto rozválit a nakrájet na proužky, které pak rozložíte do mřížky.
Koláč pečeme 50-60 minut v troubě předehřáté na 180 stupňů. Koláč vyjmeme až tehdy, když je dozlatova upečený. Po vychladnutí ho můžete ještě ozdobit moučkovým cukrem.