Přeskočit na obsah

Přestaňte do kávy přidávat smetanu a cukr. S touto přísadou bude chutnat jako z nejlepší kavárny.

Zapomeňte na sladké sirupy a smetanu. Tato káva je odpovědí na vaše prosby o něco lepšího než karamelové latte s ovesným mlékem. Jedna jednoduchá přísada promění ranní kávu v opravdový nektar bohů.

Banánová káva je lepší než verze s cukrem

Léto se sice chýlí ke konci, ale kdo řekl, že se nemůžete těšit na lahodné studené nápoje? Taková káva s banánem je skvělou volbou pro horké dny i jiné příležitosti. Místo sladkých přísad stačí zralé mražené ovoce, které přirozeně zahušťuje a dodává sladkost. Toto řešení je nejen zdravější, ale i praktické, protože tato káva chutná jako dezert, ale zároveň povzbuzuje a ochlazuje.

Přestaňte do kávy přidávat smetanu a cukr. S touto přísadou bude chutnat jako z nejlepší kavárny.

Banánová káva je přirozeně sladký dezert bez přidaného cukru.

Nápoj kombinuje povzbuzující účinek kofeinu a jemnou krémovou konzistenci banánu. Důležité je, že už nepotřebujete cukr ani smetanu, protože všechnu práci udělá zmrazené ovoce. Je to ideální volba pro druhou snídani v horkém dni nebo rychlý dezert po obědě. Můžete ho připravit s kravským i rostlinným mlékem, nebo dokonce úplně bez mléka. Nezapomeňte přidat několik kostek ledu, aby vznikla zmrzlá káva.

Ingredience:

  • 1 zralý banán (zmražený na kousky),
  • šálek espressa,
  • 50 ml mléka (kravského nebo rostlinného),
  • hrst kostek ledu.

Přestaňte do kávy přidávat smetanu a cukr. S touto přísadou bude chutnat jako z nejlepší kavárny.

Způsob přípravy:

  1. Banán vložte na 2-3 hodiny do mrazáku. Nejdříve ho ale nakrájejte na malé kousky.
  2. Zmražený banán dejte do mixéru nebo šlehače a nechte 5-10 minut, aby trochu změkla.
  3. Přidejte mléko a šlehejte asi 2-3 minuty, dokud hmota nebude hladká a vzdušná.
  4. Vložte kostky ledu (pokud chcete velmi ledový kávový nápoj) a banánovou směs do vysoké sklenice.
  5. Nalijte čerstvě uvařený espresso a promíchejte nebo nechte vrstvy, pokud chcete dosáhnout vizuálního efektu. Můžete přidat trochu šlehačky, aby káva vypadala jako v restauraci.
  6. Podávejte ihned, nejlépe s tlustou slámkou nebo lžičkou.

Pokud chcete vylepšit chuť a udělat banánovou kávu ještě lepší, přidejte arašídové máslo nebo kakao. Dobrým nápadem je také kardamon a skořice.