Přeskočit na obsah

Proč je jedna strana hliníkové fólie matná a druhá lesklá: používáte špatnou stranu

Jedním z nejdůležitějších prostředků, bez kterého se v kuchyni neobejdeme, je hliníková fólie – nepostradatelný pomocník, který je velmi užitečný při balení potravin pro jejich uchování nebo přepravu bez nutnosti použití jiných nádob, jako jsou například únavné nádoby Tupperware. Navzdory své praktičnosti lze fólii znovu použít, pokud není znečištěná jídlem. Její široké použití v kuchyních po celém světě však nebrání tomu, aby byla někdy používána k jiným účelům, počínaje rozdílem mezi dvěma stranami, které mají všechny formáty tohoto produktu: matnou a lesklou.

Proč je jedna strana hliníkové fólie matná a druhá lesklá: používáte špatnou stranu
fólie

1. Dvě zcela odlišné strany

Jak všichni víme, hliníková fólie má dvě strany, proto je důležité vědět, která z nich přichází do styku s potravinami a která ne. Právě to dalo vzniknout mnoha mýtům a pověrám: mnoho lidí se domnívá, že každá strana fólie má své určení.

2. Vyvrácení všech mýtů

Specializovaný italský časopis Bien Etre Centro Benessere nám sděluje následující: účinnost hliníkové fólie je stejná bez ohledu na to, kterou stranou se používá . Článek také vysvětluje, že schopnost této fólie zachovat čerstvost a rovnoměrně distribuovat teplo z ní činí univerzální nástroj pro přípravu různých pokrmů

Proč je jedna strana hliníkové fólie matná a druhá lesklá: používáte špatnou stranu
fólie

3. Výrobci mají také svůj názor.

Někteří výrobci tohoto materiálu také vyjadřují svůj názor na tuto otázku a mnozí doporučují používat matnou stranu pro kontakt s potravinami , což je zvláště důležité u delikátních produktů, jako je pečivo. Důvodem je velké riziko přilepení papíru k jídlu při použití lesklé strany

4. Vše závisí na přípravě.

Mějte na paměti, že určení matné strany se může lišit v závislosti na výrobci fólie. Doporučení používat právě tuto stranu platí pouze v případě, že bude používána pro určité účely přípravy pokrmů .

5. Všeobecný pomocník

Na závěr je důležité vědět, že kromě použití hliníkové fólie v potravinářském průmyslu ji můžeme využít i k dalším velmi účinným účelům v kuchyni, například k odstranění otravné ledové krusty, která se hromadí v mrazáku .