Všichni víme, že vaření vajec je jedno z nejjednodušších kulinářských umění na světě: stačí postavit vodu na oheň, počkat, až se ohřeje, vložit vejce a čekat, až se uvaří. Ne všichni však vědí, že tuto vodu není třeba vylévat, protože má skrytou výhodu, o které málokdo ví.
To umožňuje šetřit vodu a nevylévat litry a litry vody do dřezu, kterou lze bez problémů znovu použít.

1. Příprava
Při vaření ve vodě vejce uvolňují řadu látek, jako je draslík, hořčík nebo vápník, které jsou obsaženy ve skořápce. Tyto látky zůstávají ve vodě, takže ji můžeme znovu použít.
2. Konzumace člověkem
Navzdory velkému skrytému přínosu se nedoporučuje tuto vodu pít, protože není čistá. Proto se nedoporučuje používat tuto vodu k pití nebo vaření.

3. Výhody
Voda, ve které se vařila vejce, je ve skutečnosti vynikající pro zalévání rostlin, protože plní stejnou funkci jako voda z kohoutku, ale navíc obsahuje látky uvolněné ze skořápky.
To podporuje jejich růst a posiluje je: stačí nechat vodu vychladnout a zalévat rostliny jako obvykle, aby se účinek projevil.

4. Alternativa
Stejně jako lze zalévat rostliny vodou, ve které se vařila vejce, samotné skořápky lze znovu použít ke stejnému účelu.
Stačí je rozdrtit a posypat substrát, aby se obohatil o cenné živiny a minerály.