Nahlásit problém
Chuť: | Neurazí/nenadchne (1x) | |
Zdraví: | Způsobuje alergii | |
Obsah: |
30%
|
sýr eidam |
Původ: | Česko | |
Váha: | 100g | |
Cena: | 15Kč |
E202 | 3 | Sorban draselný( Sorbát draselný )E202 - Sorban draselný( Sorbát draselný )Stupeň škodlivosti: 3 Vyrábí se z ropných derivátů a používá se jako konzervant a zabraňuje tvorbě plísní a kvasinek. Ve většině případů nemá nežádoucí účinky, u někoho se ale může projevit alergická reakce (např. vyrážka na kůži). |
E211 | 4 | Benzoan sodný ( Benzoát sodný )E211 - Benzoan sodný ( Benzoát sodný )Stupeň škodlivosti: 4 Vyrábí se chemicky oxidací toulenu. Používá se jako konzervant nebo do nemrznoucích směsí v autě. Hodně se používá/používal jako konzervant do hořčice, dá se ale koupit i bez ní. Coca Cola jej již přestala přidávat do nápojů, stále jej ale naleznete např. v Kofole. Může poškozovat strukturu DNA (Parkinson), u dětí způsobovat hyperaktivitu, působit jako karcinogen. |
E325 | 2 | Mléčnan sodný ( Laktát sodný ) |
E326 | 2 | Mléčnan draselný ( Laktát draselný ) |
E331 | 2 | Citronany sodné ( Citráty sodné ) |
E410 | 1 | KarubinE410 - KarubinStupeň škodlivosti: 1 Karubin je přírodní vláknina s vysokým obsahem proteinů, získávaná ze semen rostliny Rohovníku obecného. Používá se jako zahušťovadlo a stabilizátor. Příjem Karubinu může snižovat hladinu cholesterolu a má příznivé účinky na střevní mikrofloru. Bezpečný i pro děti. |
E412 | 0 | Guma guarE412 - Guma guarStupeň škodlivosti: 0 Je přírodní vláknina ze semene rostliny Cyamopsis Tetragonoloba a používá se jako stabilizátor a zahušťovadlo. Nemá nežádoucí účinky na lidské zdraví, spíše jakožto vláknina je zdraví prospěšná. |
E415 | 2 | XanthanE415 - XanthanStupeň škodlivosti: 2 Vyrábí se z kukuřice nebo sóji. Používá se jako zahušťovadlo, stabilizátor a látka zlepšující chuť. Bez nežádoucích účinků. |
E509 | 2 | Chlorid vápenatý |
E551 | 1 | Oxid křemičitý |
E160b | 4 | Annato, Bixin, NorbixinE160b - Annato, Bixin, NorbixinStupeň škodlivosti: 4 Je přírodní červenooranžové barvivo z plodů stromu Bixa oregana. Hojně se používá v sýrech, aby jim dodal „zralou“ barvu, nebo těstech či margarínech. Může vyvolávat silné alergické reakce, u dětí např. bolesti hlavy a podrážděnost. |
E-index: 93
Hodnocení chuti od 1 uživatelů