Přidat potravinu
nebo Vytvořit nový účet





Nahlásit problém

Upravit stránku
Autor: kudykam

Pomazánka sýrová pikantní

Tesco - pomazánka z pultového prodeje

Chuť:
Neurazí/nenadchne (1x)
Zdraví:
Způsobuje alergii
Obsah:
30%
sýr eidam
Původ: Česko  
Váha: 100g  
Cena: 15Kč  
EAN: 2892742001746
reklama





Pozor! Po odeslání již nelze hodnocení upravit nebo odstranit. Hlasovat je možné pouze jednou!


Hodnocení chuti od 1 uživatelů

  1. kudykam Pikantní příchuť feferonek zabíjí všechny ostatní chuťě, spíš břečkovitá konzistence. Chutově je mnohem lepší pomazánka z Kauflandu.

  • 1

Obsah eček

E2023Sorban draselný( Sorbát draselný )

E202 - Sorban draselný( Sorbát draselný )

Stupeň škodlivosti: 3

Vyrábí se z ropných derivátů a používá se jako konzervant a zabraňuje tvorbě plísní a kvasinek.

Ve většině případů nemá nežádoucí účinky, u někoho se ale může projevit alergická reakce (např. vyrážka na kůži).

E2114Benzoan sodný ( Benzoát sodný )

E211 - Benzoan sodný ( Benzoát sodný )

Stupeň škodlivosti: 4

Vyrábí se chemicky oxidací toulenu.

Používá se jako konzervant nebo do nemrznoucích směsí v autě. Hodně se používá/používal jako konzervant do hořčice, dá se ale koupit i bez ní. Coca Cola jej již přestala přidávat do nápojů, stále jej ale naleznete např. v Kofole.

Může poškozovat strukturu DNA (Parkinson), u dětí způsobovat hyperaktivitu, působit jako karcinogen.

E3252Mléčnan sodný ( Laktát sodný )
E3262Mléčnan draselný ( Laktát draselný )
E3312Citronany sodné ( Citráty sodné )
E4101Karubin

E410 - Karubin

Stupeň škodlivosti: 1

Karubin je přírodní vláknina s vysokým obsahem proteinů, získávaná ze semen rostliny Rohovníku obecného.

Používá se jako zahušťovadlo a stabilizátor.

Příjem Karubinu může snižovat hladinu cholesterolu a má příznivé účinky na střevní mikrofloru. Bezpečný i pro děti.

E4120Guma guar

E412 - Guma guar

Stupeň škodlivosti: 0

Je přírodní vláknina ze semene rostliny Cyamopsis Tetragonoloba a používá se jako stabilizátor a zahušťovadlo.

Nemá nežádoucí účinky na lidské zdraví, spíše jakožto vláknina je zdraví prospěšná.

E4152Xanthan

E415 - Xanthan

Stupeň škodlivosti: 2

Vyrábí se z kukuřice nebo sóji.

Používá se jako zahušťovadlo, stabilizátor a látka zlepšující chuť.

Bez nežádoucích účinků.

E5092Chlorid vápenatý
E5511Oxid křemičitý
E160b4Annato, Bixin, Norbixin

E160b - Annato, Bixin, Norbixin

Stupeň škodlivosti: 4

Je přírodní červenooranžové barvivo z plodů stromu Bixa oregana.

Hojně se používá v sýrech, aby jim dodal „zralou“ barvu, nebo těstech či margarínech.

Může vyvolávat silné alergické reakce, u dětí např. bolesti hlavy a podrážděnost.

E-index: 93

Ochutnávač.cz - hodnocení potravin z českých supermarketů