Přidat potravinu
nebo Vytvořit nový účet





Nahlásit problém

Upravit stránku
Autor: kudykam

Tuňákový salát

Deli - sendvič s tuňákovým salátem, okurkou a cibulkou

Chuť:
Velmi dobré (1x)
Zdraví:
Nezdravé
Obsah:
7%
tuňák
Původ: Česko  
Váha: 130g  
Cena: 30Kč  
EAN: 8594010426117
reklama





Pozor! Po odeslání již nelze hodnocení upravit nebo odstranit. Hlasovat je možné pouze jednou!


Hodnocení chuti od 1 uživatelů

  1. kudykam Chuťově velmi příjemný sendvič s dostatkem tuňákového salátu. Škodlivá ečka obsahuje především francouzská hořčice v tuňákovém salátu. Pro zajímavost okurky je tam asi 2% a cibule 0,5% z celého obsahu.

  • 1

Obsah eček

E2023Sorban draselný( Sorbát draselný )

E202 - Sorban draselný( Sorbát draselný )

Stupeň škodlivosti: 3

Vyrábí se z ropných derivátů a používá se jako konzervant a zabraňuje tvorbě plísní a kvasinek.

Ve většině případů nemá nežádoucí účinky, u někoho se ale může projevit alergická reakce (např. vyrážka na kůži).

E2114Benzoan sodný ( Benzoát sodný )

E211 - Benzoan sodný ( Benzoát sodný )

Stupeň škodlivosti: 4

Vyrábí se chemicky oxidací toulenu.

Používá se jako konzervant nebo do nemrznoucích směsí v autě. Hodně se používá/používal jako konzervant do hořčice, dá se ale koupit i bez ní. Coca Cola jej již přestala přidávat do nápojů, stále jej ale naleznete např. v Kofole.

Může poškozovat strukturu DNA (Parkinson), u dětí způsobovat hyperaktivitu, působit jako karcinogen.

E2245Disiřičitan draselný ( Pyrosiřičitan draselný )

E224 - Disiřičitan draselný ( Pyrosiřičitan draselný )

Stupeň škodlivosti: 5

Vyrábí se chemicky z oxidu siřičitého a potaše.

Používá se jako konzervant a antioxidant např. do vína nebo sušeného ovoce proti plísním.

V potravinách ničí vitamín B1. Může způsobovat alergické reakce, bolesti hlavy, nevolnosti.

E2601Kyselina octová
E2622Octany sodné
E2701Kyselina mléčná
E3000Kyselina askorbová ( vitamín C )

E300 - Kyselina askorbová ( vitamín C )

Stupeň škodlivosti: 0

Vitamín C se získává z hroznového cukru.

Používá se jako antioxidant a konzervant.

Ve správném množství (do 10g denně) je zdravý prospěšný.

E3252Mléčnan sodný ( Laktát sodný )
E3300Kyselina citronová

E330 - Kyselina citronová

Stupeň škodlivosti: 0

Získává se přírodní cestou z citrusů nebo průmyslovou výrobou z melasy nebo kukuřičného škrobu.

Používá se jako regulátor kyselosti a konzervant, protože zabraňuje množení plísní a bakterií. Látka je bezpečná i pro děti.

E4101Karubin

E410 - Karubin

Stupeň škodlivosti: 1

Karubin je přírodní vláknina s vysokým obsahem proteinů, získávaná ze semen rostliny Rohovníku obecného.

Používá se jako zahušťovadlo a stabilizátor.

Příjem Karubinu může snižovat hladinu cholesterolu a má příznivé účinky na střevní mikrofloru. Bezpečný i pro děti.

E4120Guma guar

E412 - Guma guar

Stupeň škodlivosti: 0

Je přírodní vláknina ze semene rostliny Cyamopsis Tetragonoloba a používá se jako stabilizátor a zahušťovadlo.

Nemá nežádoucí účinky na lidské zdraví, spíše jakožto vláknina je zdraví prospěšná.

E4152Xanthan

E415 - Xanthan

Stupeň škodlivosti: 2

Vyrábí se z kukuřice nebo sóji.

Používá se jako zahušťovadlo, stabilizátor a látka zlepšující chuť.

Bez nežádoucích účinků.

E4812Stearoyl-2-laktylát sodný
E5511Oxid křemičitý
E14142Acetylovaný zesíťovaný fosforečnan škrobu
E14502Sodná sůl oktenylsukcinátu škrobu
E160a1Karoteny, Beta-karoten ( provitamín A )

E-index: 134

Ochutnávač.cz - hodnocení potravin z českých supermarketů