Nahlásit problém
Chuť: | Dobré (2x) | |
Zdraví: | Zdraví škodlivé | |
Obsah: |
8.8%
|
kuřecí maso |
Původ: | Polsko | |
Váha: | 330g | |
Cena: | 34Kč |
E1422 | 2 | Acetylovaný zesíťovaný adipan škrobu |
E301 | 2 | Askorban sodný ( Askorbát sodný ) |
E316 | 2 | Erythorban sodný ( Isoaskorban sodný ) |
E330 | 0 | Kyselina citronováE330 - Kyselina citronováStupeň škodlivosti: 0 Získává se přírodní cestou z citrusů nebo průmyslovou výrobou z melasy nebo kukuřičného škrobu. Používá se jako regulátor kyselosti a konzervant, protože zabraňuje množení plísní a bakterií. Látka je bezpečná i pro děti. |
E331 | 2 | Citronany sodné ( Citráty sodné ) |
E451 | 3 | Trifosforečnany ( sodný a draselný )E451 - Trifosforečnany ( sodný a draselný )Stupeň škodlivosti: 3 Vyrábí se z dihydrogenfosforečnanu sodného. V potravinách váže vodu, používá se tedy především v masných výrobcích. Je zdrojem fosforu z toho důvodu ve větším množství napomáhá vylučování vápníku z těla. V přiměřeném množství není škodlivý. |
E621 | 5 | L- glutaman / glutamát sodnýE621 - L- glutaman / glutamát sodnýStupeň škodlivosti: 5 Vyrábí se štěpením rostlinných bílkovin např. soji nebo fermentací škrobu z brambor, melasy, cukrové řepy. Používá se jako dochucovadlo, dodává jídlu masovou chuť, běžně používané především v asijské kuchyni. Přidaná chuť má maskovat nízkou kvalitu potraviny. Glutaman sodný může být příčinnou bolesti hlavy, zánětů, přibírání na váze, bolesti svalů, poruch nervového systému, poruchy spánku, závratě, zvracení, bušení srdce, zhoršuje astma a migrény. Je také návykový. Obzvláště kojící ženy, děti a staří lidé by se měli glutamanu vyvarovat. |
E-index: 89
Jako rychlé jídlo pro tůry přírodou výborné. Studené to ale moc dobré není.
kuře jsem tam nikde neobjevila, ale není to špatné, doporučuji hlavně na cesty