Nahlásit problém
Chuť: | Neurazí/nenadchne (1x) | |
Zdraví: | Může způsobovat alergii | |
Původ: | Česko | |
Váha: | 300g | |
Cena: | 20Kč |
E170 | 1 | Uhličitany vápenaté |
E262 | 2 | Octany sodné |
E300 | 1 | Kyselina askorbová ( vitamín C )E300 - Kyselina askorbová ( vitamín C )Stupeň škodlivosti: 1 Vitamín C se získává z hroznového cukru. Používá se jako antioxidant a konzervant. Ve správném množství (do 10g denně) je zdravý prospěšný. |
E322 | 0 | Lecitiny ( Sojový lecitin, fosfatidy, fosfolipidy )E322 - Lecitiny ( Sojový lecitin, fosfatidy, fosfolipidy )Stupeň škodlivosti: 0 Lecitin je látka přírodního původu získávaná ze sojových bobů. V potravinách zlepšuje chuťové vlastnosti, antioxidant, emulgátor. Upravuje krevní tlak a snižuje hladinu cholesterolu, odbourává alkohol a podporuje imunitu organismu. Celkově je tedy zdravý prospěšný. |
E330 | 0 | Kyselina citronováE330 - Kyselina citronováStupeň škodlivosti: 0 Získává se přírodní cestou z citrusů nebo průmyslovou výrobou z melasy nebo kukuřičného škrobu. Používá se jako regulátor kyselosti a konzervant, protože zabraňuje množení plísní a bakterií. Látka je bezpečná i pro děti. |
E331 | 2 | Citronany sodné ( Citráty sodné ) |
E450 | 3 | Difosforečnany ( sodné, draselné a vápenaté )E450 - Difosforečnany ( sodné, draselné a vápenaté )Stupeň škodlivosti: 3 Využívá se jako kypřící prostředek, stabilizátor, emulgátor, regulátor kyselosti a tavící sůl. Difosforečnany jsou zdrojem fosforu, a proto mohou ve velkých dávkách napomáhat vylučování vápníku z těla. V menších dávkách jsou ale bezpečné. |
E472 | 1 | Estery mastných kyselin s kyselinou octovou, mléčnou, citrónovou, vinnou, mono a diacetylvinnou |
E-index: 16
Tento chléb mě moc nezaujal. Byl hodně suchý.