Přidat potravinu





Nahlásit problém

Pravidla a návody k použití webu

Desatero přikázání

  1. Nenahraješ obrázek bližního svého - je povoleno nahrávat pouze pouze vlastní fotografie potravin
  2. Každý produkt je možné ohodnoti pouze jednou bez možnosti opravy
  3. Pečlive opisujte obsah eček mohou být na potravině uvedeny číslem ale i názvem emulgátoru.
  4. Uvidíš-li chybu v popisu produktu nahlaš ji, pokud je to tvuj produkt, oprav jej.
  5. Je zakázáno úmyslně vytvářet stránky s neexistujícími produkty, nepravidivími údaji o produktu či vkládání URL odkazů na zahančiní weby a weby které nesouvisejí s konkrétní potravinou.
  6. Ke každé přidané potravině přidej také své hodnocení chuti.
  7. Nehodnoťe potraviny které od přírody nejíte. Např. nemáte rádi rajčata tak nehodnoťte rajskou polévku.
  8. ...bude doplňováno....

Klasifikace škodlivosti potravin

Veškeré hodnocení potravin je udělováno na základně subjektivního hodnocení celkové škodlivosti éček. Např. potravina s 5 ečky o nízké škodlivosti (vitamín A, barvivo karamel, apod.) nemůže mít stejné hodnocení jako potravina s jedním škodlivým ečkem. Celkovou zdravotní závadnost potraviny nelze přesně stanovit, protože nidke není uvedeno v jakém množství jsou  ečka v potravinách obsaženy. Berte tedy tyto hodnoty pouze jako orientační a o škodlivosti potraviny si vytvořte vlastní úsudek.

FAQ - Často kladené otázky

  • Co znamenají čísla v kroužku u výpisu obsažených eček v potravině?
    • Čísla 0 až 6 udávají zdravotní škodlivost daného ečka. 0 nejnižší, 6 nejvyšší.
  • Co je to E-index?
    • Číslo udávající zdravotní škodlivost celé potraviny dle počtu a škodlivosti udávaných eček. Čím vyšší index tím škodlivější. Tyto hodnoty jsou pouze orientační vzhledem k tomu, že výrobce neudává množství přidaného ečka.
  • Proč na webu nejsou uvedena vína a tvrdý alkohol?
    • Hodnocení vín je trochu komplexnější záležitostí než běžné potraviny a myslím, že by si zasloužili samostatný web. V případě úspěchu tohoto webu, bych vytvořil i samostatný web s hodnocením vín.
    • Co se týče tvrdého alkoholu, nechci nikoho nabádat k testování a pití různých alkoholických nápojů. Také si myslím, že chuť tvrdého alkoholu je dost individuální záležitostí a nedá se tak jednoduše hodnotit. Každému prostě chutná něco jiného.
  • Proč se nezobrazují mnou přidané potraviny jakmile je vložím?
    • Z důvodu bezpečnosti obsahu webu je každá nově přidaná potravina kontrolována administrátorem. Ověřeným "Ochutnávačům" se přidané potraviny publikují ihned bez nutnosti kontroly. Ověřeným Ochutnávačem se stanete po úspěšném schválení 20 vašich přidaných potravin.
  • Bude verze stránek pro mobilní telefony?
    • Ano je to v plánu...

Podmínky používání služby

Každý návštěvník této stránky automaticky souhlasí s pomdínkami služby a tyto podmínky musí nově registrovaný uživatel potrvdit. Podmínky používání služby můžete zobrazit ZDE.

Kontakt

Autorem webu je grafik a webdesigner na volné noze Ing. Martin Schrott - www.gvw.cz.

Email ke komunikaci s autorem týkající se stránky ochutnavac.cz je info(a)ochutnavac.cz

Příspěvky

Pokud se Vám tento web líbí a chcete podpořit jeho vývoj, můžete přispět libovolnou částkou na PayPal účet (vlastní mít nemusíte).

V případě zájmu pak zde zobrazím jména dárců s odkazy.

Ochutnávač.cz - hodnocení potravin z českých supermarketů